Volledig scherm
De mannen stonden met autopech langs de weg, maar de hulpvaardige Bergenaar werd beroofd en mishandeld. © Thinkstock

Hulpvaardige man beroofd en flink geslagen door mannen met 'autopech' in Halsteren

HALSTEREN - Een 22-jarige Bergenaar is woensdagmiddag in Halsteren mishandeld en bestolen toen hij twee mannen wilde helpen die autopech leken te hebben. Het slachtoffer raakte hierbij gewond en moest naar een ziekenhuis. Dat meldt de politie.

Volgens een woordvoerder heeft het er veel weg van dat het een bewuste actie was van het duo om een hulproep om te zetten in een misdrijf. 

De Bergenaar reed rond 14.00 uur op de Daansbergen. Daar zag hij een van de mannen langs de kant van de weg staan. Omdat het leek alsof hij autopech had, wilde de 22-jarige Bergenaar hulp bieden.

De man die langs de kant van de weg stond, stapte echter in de auto van de Bergenaar. De 22-jarige man zag dat een tweede man naast zijn auto kwam staan.

De man die in was gestapt gaf het slachtoffer enkele klappen en beroofde de Bergenaar van enkele spullen die hij bij zich had. De politie geeft in belang van het onderzoek verder geen informatie over welke spullen precies zijn meegenomen.

Het slachtoffer belandde op enig moment buiten zijn auto en wilde wegrennen. De daders wisten hem hierbij onderuit te halen en gaven hem nog enkele klappen. De daders gingen er in hun eigen auto vandoor. Zij liet het slachtoffer gewond achter.

De politie is op zoek naar de daders. Het gaat om een blanke van van eind 30, begin 40 en om een vermoedelijk Turkse man die ongeveer even oud is. zij reden mogelijk in een kleine, zwarte Opeln, vermoedelijk een Corsa. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom