De bewoners van Stella Maris in Welberg: met 400 bedden de grootste huisvestingsaccommodatie voor arbeidsmigranten in West-Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners van Stella Maris in Welberg: met 400 bedden de grootste huisvestingsaccommodatie voor arbeidsmigranten in West-Brabant. © pix4profs/petervantrijen

Huisvesting arbeidsmigranten: West-Brabant trapt op de rem

AchtergrondROOSENDAAL/BREDA - Stop met dralen, ga als de wiedeweerga aan de slag  om de huisvestingsnood onder arbeidsmigranten op te lossen. De oproep, begin dit jaar, van de provincie aan de Brabantse gemeenten, was kraakhelder. Maar in plaats van het gaspedaal in te drukken, trapt West-Brabant op de rem.

 1. Huisvesting arbeidsmigranten in West-Brabant: ‘Bij hoeveel bedden doen we het eigenlijk goed?’
  Play
  PREMIUM
  video

  Huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in West-Bra­bant: ‘Bij hoeveel bedden doen we het eigenlijk goed?’

  ROOSENDAAL/STEENBERGEN - Uitzendbureaus schreeuwen om bedden voor arbeidsmigranten, maar nog steeds is het volstrekt onduidelijk hoe groot de behoefte voor de regio en per gemeente is. ,,Bij hoeveel bedden doen we het nu eigenlijk goed en waar meten we dat aan? Dat moet snel helder worden”, aldus wethouder Toine Theunis van Roosendaal, bestuurlijke trekker in de regio voor huisvesting van arbeidsmigranten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom