Artist's impression van de tiny houses zoals die aan het Binnenpad in Huijbergen komen te staan
Volledig scherm
Artist's impression van de tiny houses zoals die aan het Binnenpad in Huijbergen komen te staan © Mill Home

Huijbergen krijgt tiny houses en zo gaan ze er uitzien

HUIJBERGEN - In Huijbergen staan er heel wat bouwplannen op stapel. De meeste van die plannen zijn voor de lange termijn. Wat wel op korte termijn gerealiseerd kan worden zijn vier 'tiny houses' aan Het Binnenpad. 

Henk Leenders, oud Tweede Kamerlid voor de PvdA, en tegenwoordig projectleider bij Mill Home uit Mill kwam vorige week vrijdagavond bij de openbare vergadering van het Huijbergse dorpsplatform uitleg geven over de kleine woningen. "Dit zijn woningen gemaakt van natuurlijke materialen", legde hij uit. "De elementen worden gemaakt in een fabriek en kunnen ter plaatse in een halve dag weggezet worden." 

98.000 euro

De benedenverdieping is 32 vierkante meter en de bovenverdieping 16 vierkante meter. De woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen en beschikken over elektrische laadpalen. Een woning kost 98.000 euro. Volgens Leenders zijn de huizen vooral geschikt voor starters en senioren die kleiner willen gaan wonen. 

Inschrijven

De gemeente Woensdrecht is alvast enthousiast over het plan en verleent alle medewerking om de woningen te plaatsen. Volgens de gemeente en Mill Home is het nu wachten op belangstelling. Inschrijven kan tot 1 augustus. "Als er voldoende belangstelling is, kunnen we de vier woningen begin volgend jaar al gaan plaatsen", zegt Leenders. 

Na de uitleg van Leenders was er vrijdagavond de mogelijkheid om informatie in te winnen. De belangstelling hiervoor was redelijk groot. hoewel sommige aanwezigen nogal lacherig over het project deden. "Leuk om er kippen of duiven in te houden", lachte een van de aanwezigen. Leenders zegt de tiny houses alleen nog maar in Friesland zijn geplaatst. "Daar zijn de bewoners erg enthousiast."

Tiny houses die het bedrijf Mill Home eerder in het Friese Hardegaryp heeft gebouwd
Volledig scherm
Tiny houses die het bedrijf Mill Home eerder in het Friese Hardegaryp heeft gebouwd © Mill Home
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom