Volledig scherm
© Thinkstock

'Houd windturbines Kabeljauwbeek zo laag mogelijk'

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse wethouder Hans de Waal gaat er op toezien dat de vijf te bouwen windturbines bij de Kabeljauwbeek in de polder bij Ossendrecht zo laag mogelijk worden.

De Waal kreeg donderdagavond in de Woensdrechtse gemeenteraadsvergadering deze boodschap mee. Eneco wil bij de Kabeljauwbeek in Ossendrecht vijf windturbines plaatsen met een maximale hoogte van 183 meter en heeft hiervoor een vergunning aangevraagd bij de gemeente Woensdrecht. "Het gaat bij Eneco niet om de hoogte maar om het rendement", aldus De Waal. ,,We geven een vergunning voor turbines van maximaal 183 meter hoogte maar dat wil nog niet zeggen dat er turbines van die hoogte komen."

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  2. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom