De woning aan de Binnenweg in Hoogerheide.
Volledig scherm
De woning aan de Binnenweg in Hoogerheide. © Christian Traets / MaRic Media

Hoogerheidenaar bekent vriendin in razernij te hebben doodgestoken

HOOGERHEIDE - Verdachte Jack H. van de dodelijke steekpartij in Hoogerheide heeft bekend dat hij zijn vriendin Lenny Roovers dinsdagmorgen 'meerdere malen' heeft gestoken, waardoor ze overleed. Dat gebeurde in razernij,  zegt advocaat Henk van Asselt. De verdachte zou zelf de politie hebben gebeld. 

Het misdrijf had 's morgens vroeg plaats, kort nadat de verdachte het hondje had uitgelaten. Omdat de man in beperkingen vast zit, wil de raadsman niets over het motief of de omstandigheden van het misdrijf zeggen.  Volgens de politie is zeer waarschijnlijk sprake van een relationeel conflict. Vrijdag wordt H. voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Niks vreemds

De melding van de steekpartij kwam rond 7.45 uur bij de politie binnen. Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het incident, maar het slachtoffer overleed ter plaatse. H. werd ter plekke gearresteerd.

Het kinderloze stel woonde zo'n acht jaar in de woning aan de Binnenweg.  Volgens buren lieten ze vaak de hond uit en was vooral de vrouw, een boekhoudster, dol op het dier. Omwonenden was naar hun zeggen tot nu toe niets vreemds aan de twee opgevallen. 

Ripdeal

H. is in het verleden meermalen veroordeeld voor (vuurwapen)geweld, onder meer voor een ripdeal met dodelijke afloop in 1995 bij een pompstation aan de A16 bij Zwijndrecht. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom