Volledig scherm
Een foto van een beweegpark ter illustratie. © katkov

Hoogerheide krijgt nog dit jaar een beweegpark

HOOGERHEIDE -  Het Philomenahof achter het gemeentehuis in Hoogerheide is nu nog een saai parkje met een paar wandelpaden en een paar struiken. Maar het moet een park worden met een aantal sportieve elementen. 

Het Dorpsplatform Hoogerheide (DPH) klopte bij de Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal aan met het idee voor een beweegpark. De politicus was meteen enthousiast. 

Voor jong en oud

Woensdagavond presenteerde het DPH de vergevorderde plannen. In het park komen verschillende toestellen waaronder enkele fitnessapparaten, een goaltje en een skatebaantje ,,Er komen in totaal tien toestellen”, vertelt DPH voorzitster Eline de Lange. Ze voegt er aan toe dat alle toestellen hufterproof zijn. ,,Het beweegpark is bedoeld voor jong en oud en krijgt daardoor ook een sociale functie waar jong en oud elkaar ontmoeten”. 

Quote

Het park krijgt een sociale functie waar jong en oud elkaar ontmoeten

Eline de Lange

Het Philomenahof is nu nog het domein van hangjongeren en is volgens De Lange een verloren hoek. Ze zegt dat het voor 99 procent zeker is dat het beweegpark er komt. De kosten voor de aanleg en de toestellen bedragen rond de 40.000 euro. ,,En dat is gedekt”, zegt de wethouder. ,,We hadden nog geld over van het Integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) Hoogerheide en met dat geld kunnen we het beweegpark bekostigen”. 

Voor de zomer

Hij hoopt dat de aanleg nog voor de komende zomervakantie wordt gerealiseerd. ,,We wachten nog op een aantal offertes van leveranciers. Als die binnen zijn kunnen wel als college een definitief besluit nemen”. Maar het kan ook dat vlak na de zomervakantie met de aanleg wordt begonnen”. 

De Lange noemt het beweegpark uniek. ,,In het buitenland kom je regelmatig dit soort parken tegen maar in Nederland zijn ze er nauwelijks”.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom