Drukte bij de teststraat naast de Bergse Moskee El Feth.
Volledig scherm
Drukte bij de teststraat naast de Bergse Moskee El Feth. © Beeld Werkt

Honderden Bergenaren hebben zich laten testen op corona

BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 452 Bergenaren hebben zich donderdag en vrijdag laten testen op corona. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD West-Brabant die op beide dagen een teststraat aan de Wattweg had opgesteld, naast de Moskee El Feth.

 1. Zo'n 240 medewerkers Bravis zitten thuis: zorg fors afgeschaald

  Zo'n 240 medewer­kers Bravis zitten thuis: zorg fors afge­schaald

  ROOSENDAAL/BREDA - De stijging van het aantal coronapatiënten in combinatie met een aanzienlijke uitval van medewerkers leidt ertoe dat het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom fors ingrijpt in de reguliere zorg. Alleen acute ingrepen en oncologische operaties worden komende week gedaan. Alle andere operatieve zorg is uitgesteld. Het ziekenhuis benadrukt dat poliklinische zorg en verloskunde wel doorgaan.
 2. Zo gaat het er aan toe bij de tijdelijke teststraat in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Zo gaat het er aan toe bij de tijdelijke teststraat in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - In de brandende zon staan zo’n tien auto’s te wachten op het terrein naast de Bergse moskee aan de Wattweg. Naast elkaar opgesteld, de airco staat aan. Als ze aan de beurt zijn, rijden ze naar de eerste witte tent waar medewerkers van de GGD ze registreren op basis van hun BSN-nummer. Vervolgens mogen de Bergenaren door naar de tweede tent, waar een monster wordt afgenomen: eentje in de keel en eentje in de neus. Een fijn gevoel? Niet heel erg, maar het is nodig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom