Volledig scherm
Jacqueline van Vlimmeren heeft met partner Jos plannen voor een hondensportcentrum aan Het Laag. foto Christian Keijsers

Hondenschool in Het Laag in Bergen op Zoom: hoe nu verder?

BERGEN OP ZOOM - De Bergse gemeenteraad neemt op 31 oktober een besluit over hoe het verder moet met de plannen voor een hondentrainingscentrum in Het Laag.

Twee keer is er deze maand al uitgebreid over gepraat, maar duidelijkheid is er nog steeds niet. Wethouder Patrick van der Velden vindt dat een hondenschool aan Het Laag niet kan. Maar de gemeenteraad twijfelt.

De plannen van initiatiefnemer Van Vlimmeren zijn vooral door de geluidsbelasting groter dan het bestemmingsplan hier toelaat, oordeelt het college. De raad is daar niet geheel van overtuigd. Het college ziet zich gesteund door een rapport van de OMWB, dat Van der Velden slechts 24 uur voor de vergadering met de raad deelde. Dat is te kort dag, vinden enkele partijen.

"Er is geen ruimte geweest voor hoor en wederhoor, terwijl de initiatiefnemers beweren dat het rapport vol fouten staat", foetert Peter van den Ouden (GroenLinks).

Van der Velden spreekt van een impasse en stelt de raad daarom een erg technisch alternatief voor. Hij vraagt de raad ondanks de twijfels toch in te stemmen met het collegevoorstel om de plannen te weigeren. Dat weigeringsbesluit komt dan zes weken ter inzage te liggen; in die periode kan nog bezwaar tegen de beslissing ingediend worden. "Dan is er toch ruimte voor wederhoor. Op basis daarvan kan het college alsnog besluiten een omgevingsvergunning op te starten. Dan is alles nog mogelijk."

De raad wil eerst heel duidelijk hebben wat er in zo'n procedure precies gebeurt en wat de raad zelf dan nog kan en mag doen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom