Volledig scherm

Hof van Holland-uitbater Fons Kuijlen uit Hoogerheide overleden

NecrologieHOOGERHEIDE - Bij de naam van Fons Kuijlen denkt bijna iedereen meteen aan café Hof van Holland in Hoogerheide. Fons overleed afgelopen zondag plotseling op 89-jarig leeftijd in zijn woonplaats Hoogerheide. Fons was van 1956 tot 2000 uitbater van zijn café op de hoek van de Wouwbaan en de Raadhuisstraat. 

Het café werd gesloopt om plaats te maken voor het winkel en appartementencomplex De Suikerpoort. Fons stond dagelijks achter de tapkast. Behalve op zondag. Die had hij ingeruimd voor zijn grote passie het wielrennen. Bijna elke zondag stond hij wel ergens in de regio langs het parkoers om de renners aan te moedigen. 

Die bezoeken aan de rondjes rond de kerktoren en veldritten hield hij vol tot vorige week. Na de sluiting van zijn café verhuisde hij met zijn vrouw To naar de Nieuweweg in Hoogerheide. Een woning met een grote tuin waar hij groenten en fruit verbouwde en verkocht. 

Fons was dagelijks in zijn tuin met schop en hark te vinden of in zijn winkeltje achter zijn woning. Een bezigheid die hij tot vorige week vol hield. “Ik moet mensen om me heen hebben”, vertelde Fons altijd. 

Een andere passie van Fons was biljarten. `Afgelopen zaterdagavond werd hij nog tweede bij een toernooi`, vertelt zijn vrouw To. De afscheidsdienst voor Fons Kuijlen is aanstaande zaterdag om 10.30 uur in de kerk in Hoogerheide.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom