Volledig scherm
PREMIUM
Hobbykok Michael Theuns uit Ossendrecht (links) ontwikkelde barbecuebitterballen met pulled pork. Zijn BBQ Balls staan binnenkort zelfs op de kaart bij Bar Bitterbal in Amsterdam. Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht lust er ook wel eentje. © Peter De Brie

Hobbykok uit Ossendrecht scoort tot in Amsterdam met zijn BBQ Balls

OSSENDRECHT - De barbecuebitterbal van hobbykok Michael Theuns uit Ossendrecht begon als geintje, maar de successnack doet hem inmiddels overuren draaien. Zijn huisgemaakte BBQ Balls met pulled pork staan straks zelfs in Amsterdam op de kaart, bij Bar Bitterbal.

Een jaartje geleden maakten Michael Theuns en zijn vrouw Joyce per ongeluk een dubbele afspraak voor oud en nieuw. Theuns staat bij familie en vrienden te boek als barbecuefanaat. En de traditie wil dat elk stel hapjes meebrengt.

  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom