Volledig scherm
PREMIUM
Hobbykok Michael Theuns uit Ossendrecht (links) ontwikkelde barbecuebitterballen met pulled pork. Zijn BBQ Balls staan binnenkort zelfs op de kaart bij Bar Bitterbal in Amsterdam. Burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht lust er ook wel eentje. © Peter De Brie

Hobbykok uit Ossendrecht scoort tot in Amsterdam met zijn BBQ Balls

OSSENDRECHT - De barbecuebitterbal van hobbykok Michael Theuns uit Ossendrecht begon als geintje, maar de successnack doet hem inmiddels overuren draaien. Zijn huisgemaakte BBQ Balls met pulled pork staan straks zelfs in Amsterdam op de kaart, bij Bar Bitterbal.

Een jaartje geleden maakten Michael Theuns en zijn vrouw Joyce per ongeluk een dubbele afspraak voor oud en nieuw. Theuns staat bij familie en vrienden te boek als barbecuefanaat. En de traditie wil dat elk stel hapjes meebrengt.

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom