Volledig scherm
Erwin Harmes, de winnaar van de Brabantse Wal Marathon. © Bep Tielemans

Hittebestendige Erwin Harmes debuteert met zege in Brabantse Wal Marathon

In een heel mooie winnende tijd van 2.53.09 debuteerde de Zeeuwse atleet Erwin Harmes onder tropische omstandigheden op de Brabantse Wal Marathon. De succesvolle atleet van Consalez Runningteam uit Middelburg liep een van de betere tijden ooit op de zware natuurmarathon in de glooiende omgeving van Bergen op Zoom. 

Het parcoursrecord van negen edities blijft met 2.45.00 op naam van Ralf Preibisch (Olympia Halsteren). ,,Vooral de laatste vijftien kilometer vol in de zon waren pittig”, vertelt een uitpuffende Erwin Harmes. ,,Het is maar goed dat ik vanaf het begin ‘energiezuinig’ heb gelopen en in een constant ritme. Maar wat een hitte joh!” 

Lovend

Harmes was lovend over het parcours en de organisatie. ,,Prachtige glooiende paden, af en toe een stukje verhard, van alles kom je tegen. De verzorging onderweg met extra waterposten was prima geregeld. Wel liepen er nogal wat deelnemers verkeerd. Winnen bij mijn eerste deelname aan deze Runnersworld Brabantse Wal natuurmarathon maakt het extra leuk.” 

Harmes wil komend najaar voor de titel gaan bij de zware Zeeuwse kustmarathon. Ook bij de vrouwen ging de overwinningstrofee van de langste afstand mee naar het Zeeuwse. Senioratlete Eliny Diakakis van Scheldesport uit Terneuzen won in een tijd van 3.23.00.

Eerste op de halve marathon finishte Denny Franken uit Bergen op Zoom in 1.36.49, op een halve minuut gevolgd door de snelste vrouw: Lynn Lossie uit Woensdrecht. Gerben Solleveld, onlangs van Rotterdam verhuisd naar Bergen op Zoom, liep de 10 km het snelst (38.05); junioratleet Axel Linders van organiserend Spado won de kortste afstand.

Volledig scherm
© Bep Tielemans

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom