Volledig scherm
toneelvereniging adolphine repeteert voor de voorstelling in ossendrecht aanstaand weekend. © foto: niels krebbekx - hetfotoburo

Het wordt weer lachen bij Adolphine

In Ossendrecht houden ze van de tradities. Een van die tradities is dat toneelvereniging Adolphine twee maal per jaar een uitvoering in het dorp geeft.

De acteurs hadden maandagavond hun generale repetitie. Op vrijdagavond 3 februari, zaterdagmiddag en zaterdagavond 4 februari is het dan zover. Dan geeft het Ossendrechtse toneelgezelschap de uitvoeringen in zaal de Vrede in Ossendrecht. Ook deze keer heeft Adolphine weer gekozen voor een blijspel De titel van het stuk is: "Zo heeft Meu Gerre het gewild".

Het stuk zal worden gebracht door de vaste groep enthousiaste amateurtoneelspelers van Adolphine en staat onder regie van Helma Michielsen. Het stuk speelt zich af op de boerderij de "Garvershof". Hier heeft Meu Gerre tot haar dood gewoond samen met haar huishoudster Gré de Vos (Monique Vossen) en de bedrijfsvoerder Bernhard Dolfing (Nick Michielsen).

Het verhaal begint op de dag van de uitvaart. Meu Gerre is net overleden en het is hoog tijd om de boerderij en alles wat er bij hoort te verdelen. Notaris van Haaften (Johan van Diesen) is ingehuurd om alles in goede banen te leiden. Meu Gerre en haar man hadden geen kinderen, dus lijkt het er op dat haar neven en nichten met de neus in de boter gaan vallen.

Zo is er Teun (Jo van den Bergh) en Pleun (Lisa Jansen) Kleverkamp, een stel dat het niet al te nauw neemt. En dan is er Aloisius Mullepad (Jos Bogers) een alleenstaande man, hij is zeer zuinig aangelegd. Om het allemaal nog wat lastiger te maken, is Aloisius nog eens doof ook.

Dan is er ook nog Meinie Koudewaay (Yvonne Rijk), een nicht die is vertrokken van het platteland. Ze woont nu in Den Haag en dat mag iedereen weten ook. Ze heeft een enorme hang naar deftigheid, Als verrassing uit de hoge hoed blijk er ook nog een nicht in Canada te wonen.

Mildred Oomen (Mary-Rosé de Moor) is een wervelwind die iedereen versteld doet staan met haar verschijning. Als de notaris het testament heeft geopend en voorgelezen, blijkt dat er een aantal bepalingen zijn waar niet iedereen even blij met is. Er gebeurt van alles in dit blijspel van drie bedrijven.

Het is maar zeer de vraag of het eind goed, al goed, is voor iedereen. De kaarten zijn te koop bij Café Zaal De Vrede en snoepwinkel Het Zoete Rijk in Ossendrecht. De kaarten kosten in de voorverkoop 2,50 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Aan de zaal zijn de kaarten 3 euro voor kinderen en 6 euro voor volwassenen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom