Volledig scherm
PREMIUM
Statushouders ontmoeten elkaar en genieten van een eenvoudige kerstmaaltijd, waar ondertussen hoofdzakelijk Nederlands wordt gesproken. © Pix4Profs/Peter van Trijen

'Het geloof maakt niet uit, iedereen is gelijk'

Gelijkheid was gisteravond de rode draad bij de kerstbijeenkomst voor statushouders in de protestantse kerk in Ossendrecht. 48 statushouders schoven aan voor een eenvoudige kerstmaaltijd, een kerstverhaal en een kerstquiz. De organisatie was in handen van Het Open Huis Statushouders.

Het is een groep vrijwilligers die met regelmaat activiteiten organiseert voor de Woensdrechtse statushouders. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen met het geven van Nederlandse les. Maar het elkaar ontmoeten is het belangrijkste", vertelt Elcilia Kleinsmidt, sinds drie jaar vrijwilligster bij Open Huis. ,,De ontmoetingsochtenden zijn nu nog een keer per maand, omdat de statushouders op professionele manier Nederlandse les krijgen. Daarnaast houden we elk jaar paas- en kerstvieringen."

  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom