Volledig scherm
PREMIUM
Statushouders ontmoeten elkaar en genieten van een eenvoudige kerstmaaltijd, waar ondertussen hoofdzakelijk Nederlands wordt gesproken. © Pix4Profs/Peter van Trijen

'Het geloof maakt niet uit, iedereen is gelijk'

Gelijkheid was gisteravond de rode draad bij de kerstbijeenkomst voor statushouders in de protestantse kerk in Ossendrecht. 48 statushouders schoven aan voor een eenvoudige kerstmaaltijd, een kerstverhaal en een kerstquiz. De organisatie was in handen van Het Open Huis Statushouders.

Het is een groep vrijwilligers die met regelmaat activiteiten organiseert voor de Woensdrechtse statushouders. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen met het geven van Nederlandse les. Maar het elkaar ontmoeten is het belangrijkste", vertelt Elcilia Kleinsmidt, sinds drie jaar vrijwilligster bij Open Huis. ,,De ontmoetingsochtenden zijn nu nog een keer per maand, omdat de statushouders op professionele manier Nederlandse les krijgen. Daarnaast houden we elk jaar paas- en kerstvieringen."

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom