Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto © ANP

Het bruist van de activiteiten achter de Brabantse Wal

HOOGERHEIDE - De Brabantse Wal is veel meer dan alleen maar een fraai stuk natuurgebeid. Achter de Brabantse Wal bruist het van de activiteiten. Dat werd zondagmiddag aangetoond bij De Brabantse Wal Dag op Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide. 

Behalve natuurorganisaties, zoals IVN de Groene Zoom, Brabants Landschap en Natuurmonumenten, was er een keur aan verenigingen, bedrijven en instellingen aanwezig om hun activiteit te promoten. Helemaal nieuw is Stadsvracht De Bergse Koerier. ,,Wij zijn een milieuvriendelijke bezorgingsdienst”, legt Charlie Jumelet van Stadsvracht uit. ,,Wij bezorgen post en pakketjes met een bakfiets in en om Bergen op Zoom.” 

 1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

  Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

  BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.
 2. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
  PREMIUM

  Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom