Volledig scherm
Het Adriano Huis, voor mensen met een verstandelijke beperking, werd vanmiddag officieel geopend. Door minister Hugo de Jonge. (Foto: vlnr bewoonster Christine met haar moeder en minister Hugo de Jonge) © Pix4Profs/Peter Braakmann

Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 39 zorginstellingen heeft Adriano van binnen gezien. Steeds moest hij toch weer verhuizen. Als het goed is, hoeft dat niet meer. Gisteren is officieel het Adriano Huis geopend in Bergen op Zoom. Geen huis specifiek voor hem, maar voor alle Adriano’s van Nederland. Alle mensen met een complexe zorgvraag, die anders tussen wal en schip dreigen te raken. Het was de droom van Farid El-Khassim en Jelle Gillissen, die eindelijk uit is gekomen.

Ze hadden niemand minder dan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gestrikt om de officiële openingshandeling te verrichten. Voor het zover was, kreeg hij een dikke knuffel van El-Khassim en Gillissen. De Jonge gaf de twee zijn complimenten: ,,Het is fantastisch dat dit initiatief er nu is, maar het is ook verdrietig dat het nodig is.”

Vervolg

Het Adriano Huis krijgt binnenkort wellicht een vervolg. Er is inmiddels al interesse vanuit Zuid-Limburg. Geïnteresseerden die het daar op willen zetten, kwamen gisteren bij de opening ook kijken.

El-Khassim en Gillissen waren dolblij gisteren. ,,Het is fantastisch”, zei El-Khassim. ,,Ik ben superblij en enthousiast dat het nu eindelijk officieel open is.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom