Calfven is recent voorzien van vers asfalt met daarnaast klinkers als fietssuggestiestrook. Het blijkt nu om een slechte partij stenen te gaan die over de volle lengte van 3,6 kilometer herstraat moet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Calfven is recent voorzien van vers asfalt met daarnaast klinkers als fietssuggestiestrook. Het blijkt nu om een slechte partij stenen te gaan die over de volle lengte van 3,6 kilometer herstraat moet worden. © Peter de Brie

Herstrating 3,5 km nieuwe fietsstroken op Calfven noodzakelijk

CALFVEN - De klinkers van de fietssuggestiestroken op de nog maar pas opgeknapte route over Calfven zijn zo slecht, dat ze over de volle lengte van 3,6 kilometer vervangen moeten worden. Dat gebeurt op kosten van de leverancier. De gemeente Woensdrecht pakt dan meteen enkele kruisingen aan.

Quote

De snelheid ligt veel te hoog en de klinkers erg slecht, maar na construc­tief overleg met de wethouder hebben we nu goede hoop

Niels Zegers, inwoner van Calfven

Bewoner Niels Zegers van Calfven, die al vaker insprak bij de raad, kon deze week een positievere toon aanslaan. ,,Uit een eigen enquête blijkt dat de meeste inwoners niet tevreden zijn over de renovatie. Het aanzicht is beter en de trillingen minder. Maar de snelheid ligt veel te hoog, de uitvoering is erg slecht en fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar. We hebben echter constructief overleg gehad met wethouder Hans de Waal en goede hoop dat de beloftes nu worden nagekomen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom