Volledig scherm
Amerikanendag in het centrum van Lepelstraat. © Pix4Profs / Johan Wouters

Heel veel passie en gebrul op Amerikanendag in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Hele hordes aan motorclubs, gigantische, extravagante auto's en heel veel motorisch gebrul. De dertiende Amerikanendag trok zondag in Lepelstraat veel liefhebbers, het was een komen en gaan van Amerikaanse auto's en motorfietsen. Van Harley-Davidson tot Chevrolet, alles kwam voorbij, achtervolgd door een gigantisch kabaal.

Volgens medeorganisator Jos van Gils was er dit jaar minder auto's, maar wel veel meer motoren. "Waar dat door komt? Dat weet ik niet. Wel weet ik dat er heel veel mensen hier vandaag zijn, dat terwijl we heel weinig aan reclame hebben gedaan. Er zijn er zeker vijftienhonderd man, misschien wel tweeduizend."

Volgens Van Gils is er dit jaar weinig veranderd aan de opzet van het evenement. "Als het goed bevalt, moet je het niet gaan veranderen, toch? Deze dag is gewoon een hele grote groep liefhebbers van auto's en motoren die samen met elkaar hun passie gaan delen, en zo moet het blijven ook."

  1. Bergse optocht telt minder deelnemers dit jaar
    PREMIUM

    Bergse optocht telt minder deelnemers dit jaar

    BERGEN OP ZOOM - De Bergse optocht heeft dit jaar wat minder deelnemers dan normaal. 53 nummers zijn er. De Stichting Vastenavend ziet de afgelopen jaren een licht dalende lijn in het aantal deelnemers, zegt Jasper Witjes van de commissie Optocht. Zorgen maakt hij zich echter niet. Een directe verklaring heeft hij ook niet. ,,We zitten er wel aan te denken om volgend jaar wat meer campagne van tevoren te voeren. Iets meer aandacht geven aan het feit dat mensen zich voor de optocht in kunnen schrijven.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom