Christel Verbogt (20) uit Halsteren is het gezicht van een landelijke campagne van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind die donderdag van start gaat.
Volledig scherm
Christel Verbogt (20) uit Halsteren is het gezicht van een landelijke campagne van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind die donderdag van start gaat. © NSGK

Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom