Volledig scherm
Ed en Angele Everaardt zijn de problemen in de Vlierstraat beu. © Timo Van De Kasteele

GroenLinks wil actieplan voor Vlierstraat Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - GroenLinks Bergen op Zoom maakt zich zorgen over het welzijn van de bewoners in de Vlierstraat. De partij wil dat onder meer Stadlander, politie, gemeente en WijZijn Traverse samen met de bewoners de problemen in de straat aanpakken. 

,,De gemeente moet daartoe het initiatief nemen en de regie pakken", schrijft  de fractie aan het college van B en W.  Bewoners van de Vlierstraat trokken onlangs aan de bel vanwege diverse  brandjes in de straat en de overlast van zwerfafval. GroenLinks heeft met bewoners gepraat. 

Geschrokken

,,We zijn geschrokken van wat we hebben gezien en gehoord", stelt fractievoorzitter Peter van den Ouden.  ,,Het is er vervuild, er is veel zwerfafval, tuinen worden gebruikt als vuilnisbelt, in de brandgangen is sprake van achterstallig onderhoud en bewoners zijn bang dat er nog meer branden gesticht zullen worden." 

De  problemen hebben de aandacht van Stadlander, politie en gemeente. GroenLinks wil nu dat er een gezamenlijk actieplan wordt gemaakt om de problemen te tackelen. Daarna moet de Vlierstraat volgens de partij  onderdeel worden van een wijkveiligheidsplan. GroenLinks wil deze suggestie graag bespreken in de commissievergadering van 4 september. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom