Volledig scherm
Ed en Angele Everaardt zijn de problemen in de Vlierstraat beu. © Timo Van De Kasteele

GroenLinks wil actieplan voor Vlierstraat Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - GroenLinks Bergen op Zoom maakt zich zorgen over het welzijn van de bewoners in de Vlierstraat. De partij wil dat onder meer Stadlander, politie, gemeente en WijZijn Traverse samen met de bewoners de problemen in de straat aanpakken. 

,,De gemeente moet daartoe het initiatief nemen en de regie pakken", schrijft  de fractie aan het college van B en W.  Bewoners van de Vlierstraat trokken onlangs aan de bel vanwege diverse  brandjes in de straat en de overlast van zwerfafval. GroenLinks heeft met bewoners gepraat. 

Geschrokken

,,We zijn geschrokken van wat we hebben gezien en gehoord", stelt fractievoorzitter Peter van den Ouden.  ,,Het is er vervuild, er is veel zwerfafval, tuinen worden gebruikt als vuilnisbelt, in de brandgangen is sprake van achterstallig onderhoud en bewoners zijn bang dat er nog meer branden gesticht zullen worden." 

De  problemen hebben de aandacht van Stadlander, politie en gemeente. GroenLinks wil nu dat er een gezamenlijk actieplan wordt gemaakt om de problemen te tackelen. Daarna moet de Vlierstraat volgens de partij  onderdeel worden van een wijkveiligheidsplan. GroenLinks wil deze suggestie graag bespreken in de commissievergadering van 4 september. 

 1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
  UPDATE

  Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”
 2. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
  PREMIUM

  Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

  Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom