Volledig scherm
PREMIUM
Goof Rijndorp ( links) en Peter van den Eijnden van het groenbedrijf Bras Fijnaart © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Groene Pluim zoekt de briljantjes onder de bedrijven

Vanuit West-Brabant verovert de Groene Pluim heel Nederland. Dat is de stellige overtuiging van Peter van den Eijnden, voorzitter van de organisatie achter dit bijzondere compliment. Dertien keer al uitgereikt, nummer veertien komt er in september aan. 

Bedrijven komen er  in de publieke opinie vaak slecht af. Maar er zijn genoeg bedrijven die iets positiefs doen. Die zich inzetten voor fatsoenlijke banen, duurzaam produceren, klimaatverandering tegengaan, samenwerking zoeken. Doelen die zijn afgeleid van de global goals van de Verenigde Naties voor een betere wereld. En als uitgangspunt dienen voor de Pluim.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom