Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Wijkagent Henry van Galen / Twitter

Grimmige sfeer in Hoogerheide: jongen (16) beschadigt in auto van vriendin zeker vier andere auto's

HOOGERHEIDE - In Hoogerheide zijn zaterdag vier geparkeerde auto's zwaar beschadigd geraakt, toen ze werden aangereden door een andere auto. Het bleek al snel dat die laatste werd bestuurd door een 16-jarige jongen, die - uiteraard - geen rijbewijs had. 

De auto stond op naam van zijn 21-jarige vriendin uit Halsteren. Zij zat ook in de auto toen het ongeluk gebeurde. Volgens omstanders hebben de jongen en meisje na de aanrijding snel van plek gewisseld, om te doen alsof het meisje had gereden. 

Agressief rijgedrag

Mensen uit de buurt verklaarden dat de auto erg agressief door de Haviksberg reed. Na de aanrijding, ter hoogte van de supermarkt, werd de sfeer grimmig. Helemaal toen de 16-jarige jongen het op een lopen wilde zetten. De omstanders hielden hem tegen en belden de politie. 

Het jonge stelletje is opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Getuigen hebben ook hun verhaal gedaan. Het Openbaar Ministerie bepaalt binnenkort of de twee vervolgd worden. 

De vier auto's die werden geraakt, zijn allemaal zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld. 

  1. Geweld tegen zorgverleners in West-Brabant stijgt gestaag: ’Mensen zijn ongeduldiger geworden’
    PREMIUM

    Geweld tegen zorgverle­ners in West-Bra­bant stijgt gestaag: ’Mensen zijn ongeduldi­ger geworden’

    BERGEN OP ZOOM - Patiënten die een grote mond op zetten of zelfs fysiek geweld gebruiken. Medewerkers op huisartsenposten, in ziekenhuizen en bij andere zorginstellingen zijn steeds vaker doelwit van agressie. ,,Mensen hebben minder geduld. Maar ook de hulpvragen zijn complexer geworden”, legt bestuurder Jan Verbaal van Huisartsenpost West-Brabant de vinger op de zere plek.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom