Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Belgisch-Nederlandse grens in Putte is woensdagmorgen een nieuw kombord geplaatst met een doorverwijzing voor vrachtwagenchauffeurs naar het bedrijf Polytec aan de Bosweg. Dat moet de verkeershinder in de Grensstraat terugdringen. © Peter de Brie

'Grensstraat Putte gevaarlijkste weg in gemeente Woensdrecht', stelt bewoner

PUTTE/HOOGERHEIDE - De randweg bij Putte die vrachtverkeer uit de dorpskom moet weren, wordt amper gebruikt door truckchauffeurs die vanuit België naar Polytec Plastics in de Bosweg rijden. Die kiezen toch voor de Grensstraat en zorgen daar voor schade en levensgevaarlijke situaties, stelt bewoner Jac Meesters.

Woensdagmorgen is een nieuw kombord geplaatst dat enig soelaas moet bieden, maar dat wist Meesters (76) nog niet toen hij dinsdagavond zijn beklag kwam doen in de opinieraad ruimte te Hoogerheide. 

  1. ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’
    Van 't Land

    ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’

    Abstract taalgebruik spiegelt vaak de concrete wereld om ons heen. Zo zijn er eigenlijk heel veel woorden en uitdrukkingen die iets met bloemen te maken hebben. Als bijvoorbeeld je vriend of vriendin thuiskomt met een nieuw stuk kleding wat je lelijk vindt, kun je misschien maar het best de waarheid een beetje verbloemen. En als iemand in de put zit, moet je ze misschien een beetje opfleuren. Als het je verjaardag is, mag je best eens de bloemetjes buiten zetten. Mensen die dáár dan weer niet van houden, zijn muurbloempjes.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom