Volledig scherm
Martin Groffen, voorzitter van het Grenspark Kalmthoutse Heide, bevestigt het eerste nieuwe bordje van Gastheer van het Grenspark bij de Kiekenhoeve in Essen.

Grenspark De Zoom is voortaan Grenspark Kalmthoutse Heide

HUIJBERGEN - Een nieuwe voorzitter, een nieuw logo en een nieuwe naam. Grenspark De Zoom Kalmthoutse Heide heet sinds woensdag Grenspark Kalmthoutse Heide. Met als ondertitel 'Twee landen - één natuur'. Voor Martin Groffen was het woensdagmiddag in natuurpoort Hemelrijk bij De Kiekenhoeve in het Belgische Essen, zijn eerste officiële handeling als kersverse voorzitter van Het Grenspark Kalmthoutse Heide.

,,Heel veel nieuwe zaken maar het 6000 hectare grote natuurgebied blijft hetzelfde", vertelde Groffen die na 12 jaar wethouder van de gemeente Woensdrecht zich nu in gaat zetten voor meer naamsbekendheid van Het Grenspark.

,,De oude naam was wat te lang en de nieuwe naam is korter, krachtig en herkenbaar. De naam De Zoom was destijds toegevoegd om het grensoverschrijdende te benadrukken. De Zoom is een beekje dat stroomt van De Kalmthoutse Heide naar Bergen op Zoom. ,,Het woord Grenspark zegt al voldoende en daarom is De Zoom uit de naam verdwenen", legt Groffen uit. 

Volledig scherm
Alle gastheren en -vrouwen van het Grenspark Kalmthoutse Heide ontvingen bij de Kiekenhoeve in Essen hun gloednieuwe gastheerbordje.

Het nieuwe logo werd woensdagmiddag onthuld door het uitreiken van bordjes met het nieuwe logo aan de gastheren van Het Grenspark. Die gastheren zijn 27 eigenaren van recreatie en horecabedrijven die gelegen zijn in het gebied van Het grenspark. 

Peter van Gastel, uitbater van De Kiekenhoeve, mocht het eerste bordje ontvangen, waarna dit aan de muur van De Kiekenhoeve werd bevestigd door Groffen, bijgestaan door burgemeester Lukas Jacobs van Kalmthout en burgemeester Gaston van Tichelt van Essen. 

Van Tichelt prees de vernieuwingsdrang van het bestuur van Het Grenspark om het gebied nog bekender te maken. Het vergroten van de naamsbekendheid ziet Groffen als een van zijn opdrachten. ,,Het Grenspark trekt al veel bezoekers maar het kan nog veel beter", vindt hij. 

Groffen is ook voorzitter van Het Streekhuis Brabantse Wal die zorg draagt voor de promotie van De Brabantse Wal, dat zich uitstrekt van de gemeente Woensdrecht tot aan Steenbergen en voor een stuk bij Ossendrecht en Putte aansluit aan Het Grenspark. 

Samen optrekken

,,Misschien moeten we als twee organisaties in de toekomst meer samen optrekken", denkt Groffen hardop. ,,We hebben hier binnen de twee organisaties nog niet over gesproken maar bij mij is dit een hersenspinsel. ,,Met die twee gebieden samen hebben we een enorme variëteit aan natuur met bossen polders en water".

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
  Geef uw mening

  Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

  Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.
 1. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”
 2. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
  video

  Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

  HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom