Pablo van de Poel (De Wolff) - DCH Photography
Volledig scherm
Pablo van de Poel (De Wolff) - DCH Photography © DeWolff

Gratis gitaardag terug in Markiezenhof

videoBERGEN OP ZOOM - Voor het vierde jaar strijkt het Sena European Guitar-circus in Bergen op Zoom neer. Op het programma staan een volle Guitar Night met Pablo van de Poel als centrale gast en opnieuw een gratis gitaardag in Het Markiezenhof.

De publieke belangstelling voor die gitaardag in het Stadspaleis was in 2018 overweldigend. Ruim 1100 bezoekers uit heel Nederland kwamen er een kijkje nemen. Volgens organisator Jean-Paul Heck is het van groot belang alle generaties kennis te laten maken met de gitaar, zowel akoestisch als elektrisch. Dat is de eerste editie voorbeeldig gelukt.

Trots

Quote

Het evenement is interes­sant voor zowel de meer ingewijde gitaarken­ners als alle aspirant gitaarhel­den

Jack Pisters

Heck en Jack Pisters, voorzitter van de Sena European Guitar Award, zijn bijzonder trots op het komende programma. ,,Het evenement is interessant voor zowel de meer ingewijde gitaarkenners als alle aspirant gitaarhelden. Het diverse, laagdrempelige aanbod, met intieme optredens, vraag- en antwoordgesprekken en workshops op zo'n fraaie locatie, kan ook voor niet-gitaarliefhebbers en complete gezinnen heel interessant zijn. Zo laat We Love Trash zien dat er ook uit afval bijzondere gitaren te bouwen zijn."

Bekijk de video van het evenement vorig jaar. Tekst gaat door onder video. 

Programma

Het programma biedt workshops en demonstraties van toppers uit verschillende generaties van de Nederlandse gitaarwereld. Zo zijn Pablo van de Poel (DeWolff) en Vedran Mircetic (De Staat) actief, maar ook legendes als Adrian Vandenberg (Whitesnake), René van Barneveld (Urban Dance Squad) en de akoestische grootmeester op de flamencogitaar, Eric Vaarzon Morel. Ook zijn er clinics van docenten uit de regio, en neemt Joe Tal (Textures) het gitaarspel van de één dag later in de stad aanwezige Guitar Award-winnaar van 2019, John Petrucci van Dream Theater, onder de loep.

Na de gitaarmiddag in Het Markiezenhof is er 's avonds in Gebouw-T een overweldigend aanbod aan live gitaargeweld. Na Navarone (2017) en Jan Akkerman (2018) mocht de 27-jarige Pablo van de Poel zijn favoriete gitaaravond samenstellen. Met zijn broer Luka (drums) en Levi Vis (bassist Dawn Brothers) brengt songs van zijn soloalbum Americanalog die hij tijdens een reis door California, Nevada, Utah en Arizona schreef. Daarnaast zullen er gitaar-duels uitgevochten worden tussen Van de Poel en de door hem geïnviteerde gastgitaristen. Dit jaar treedt legende Jan Akkerman als gast aan, maar laten ook René van Barneveld en Vedran Mircetic zich niet onbetuigd.

Gitaardag: 23 juni (13.00 - 18.00 uur) in Het Markiezenhof (gratis). Guitar Night: 23 juni (vanaf 20.00 uur) Gebouw-T in Bergen op Zoom. Info/tickets op de website van Gebouw-T

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom