Volledig scherm
PREMIUM
De oude ramen in de gevel van Bruijs Jachtbouw in Bergen op Zoom zijn in ere hersteld. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Glaskunst van voormalige ijzergieterij Holland terug bij jachtbouw Bruijs in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De glaskunst uit de zijgevel van voormalige machinefabriek en ijzergieterij Holland is terug. Na jaren in opslag is het kunstwerk herplaatst in een loods van Bruijs Jachtbouw aan de Kop van 't Hoofd in Bergen op Zoom.

Die loods is één van de overblijfselen van de voormalige machinefabriek en ijzergieterij Holland. De 22 ruiten zaten in de zijgevel van het kantoorgebouw, dat in 2000 tegen de vlakte ging. Conservator Johanna Jacobs wist de ramen op het laatste moment van de sloophamer te redden en liet ze opslaan bij het Facilitair Bedrijf (FB) in Bergen op Zoom.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom