Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdgebouw van GGZ WNB op landgoed Vrederust in Halsteren. © Tonny Presser © 2016

GGZ WNB financieel goed op weg

HALSTEREN  – GGZ WNB wist vorig jaar een half miljoen meer te besparen dan bank en zorgverzekeraar hadden opgelegd.

De jaarrekening 2017 komt uit op een tekort van 1,2 miljoen, terwijl 1,7 miljoen de bancaire opdracht was. Maar of het streven wordt gehaald om dit jaar op nul uit te komen, is nog zeer de vraag. Dat komt, zegt bestuurder Ineke Strijp doordat de organisatie nog steeds meer zorg levert dan de zorgverzekeraar vergoedt. ,,De behandelnorm voor een patiënt is bijvoorbeeld 1.200 uur per jaar, maar wij leveren 1.500 behandeluren per jaar. We zetten dit jaar dus in op het terugbrengen van onze dienstverlening naar de landelijke norm.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
  PREMIUM

  Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

  BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.
 2. Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieuze gitaarprijs: ‘Weer heel bijzonder’
  PREMIUM

  Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieu­ze gitaar­prijs: ‘Weer heel bijzonder’

  BERGEN OP ZOOM - Zo complex als de gitaarriffs bij zijn band Dream Theater zijn, zo simpel was de keuze voor John Petrucci als de volgende winnaar van de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award. Petrucci (51) komt die oeuvreprijs op maandag 24 juni persoonlijk ophalen. In Gebouw-T in Bergen op Zoom. En zeer waarschijnlijk mét andere Dream Theater-bandleden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom