Volledig scherm
PREMIUM
De campagne van de gemeente Woensdrecht om jongeren en ouders te wijzen op de gevaren van lachgas, onder meer via sociale media, heeft de nodige reacties losgemaakt. © ANP

‘Gevaren lachgas onder aandacht blijven brengen', zegt gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De waarschuwingscampagne van de gemeente Woensdrecht tegen de gevaren van lachgas heeft veel reacties losgemaakt. ,,Dit is een serieus probleem. Daarom blijven we voorlichting geven”, zegt wethouder Lars van der Beek.

Het college kreeg via een motie opdracht om extra aandacht te geven aan het toenemend gebruik van lachgas, ook onder jonge kinderen. ,,Daar zat tijdsdruk op, want die campagne moest voor de zomervakantie gevoerd worden”, aldus Van der Beek. Lachgas staat bekend als relatief onschuldig, maar kan de gezondheid ernstig schaden, stelt de gemeente.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom