Volledig scherm
PREMIUM
De campagne van de gemeente Woensdrecht om jongeren en ouders te wijzen op de gevaren van lachgas, onder meer via sociale media, heeft de nodige reacties losgemaakt. © ANP

‘Gevaren lachgas onder aandacht blijven brengen', zegt gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De waarschuwingscampagne van de gemeente Woensdrecht tegen de gevaren van lachgas heeft veel reacties losgemaakt. ,,Dit is een serieus probleem. Daarom blijven we voorlichting geven”, zegt wethouder Lars van der Beek.

Het college kreeg via een motie opdracht om extra aandacht te geven aan het toenemend gebruik van lachgas, ook onder jonge kinderen. ,,Daar zat tijdsdruk op, want die campagne moest voor de zomervakantie gevoerd worden”, aldus Van der Beek. Lachgas staat bekend als relatief onschuldig, maar kan de gezondheid ernstig schaden, stelt de gemeente.

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom