Getunede auto’s vormen erehaag op Oesterdam bij afscheid Jonno (19); politie begeleidt ze naar crematorium

VIDEOTHOLEN - Op de Oesterdam hebben tientallen autofanaten vanmiddag rond twee uur een eerbetoon gebracht aan hun overleden vriend Jonno Voormeulen.  De 19-jarige Tholenaar stierf vorige week zondag in het ziekenhuis nadat hij een dag eerder betrokken was bij een ongeluk op de A17 bij Roosendaal.

Jonno was een liefhebber van getunede auto’s. Hij sleutelde regelmatig aan zijn geliefde auto Rory. Hoewel hij geen lid meer was van Car Tuning Zeeland, besloten zijn vrienden van die club hem te eren. Ook andere tuningclubs sloten zich bij de actie aan.

Volledig scherm
Jongeren verzamelen zich rond de blauwe wagen met daarin het lichaam van Jonno. © Johan van der Heijden

Lawaai

Op Jonno zijn favoriete plekje op de Oesterdam vormden tachtig wagens vandaag een haag, waar een blauwe auto met daarin het lichaam van Jonno doorheen werd gereden. Zijn vader zat achter het stuur. Marzel Beekhuizen van Car Tuning Zeeland: ,,Als we een meeting op de parkeerplaats hadden, zocht hij altijd dat plekje op. Dat we daar nu even konden stilstaan, was heel bijzonder.”  De vrienden en kennissen van Jonno maakten lawaai door hun gaspedalen in te trappen en te claxoneren. De rouwwagen was voor de gelegenheid omgedoopt tot Rory.

Na het eerbetoon op de parkeerplaats aan de Oesterdam reed de stoet met familie en vrienden in 130 auto’s onder politiebegeleiding naar het crematorium. Beekhuizen: ,,Dat wisten we van tevoren niet. Ze maakten de weg voor ons vrij tot aan de afrit Heerle. We zijn de politie en de verkeersregelaars erg dankbaar. Dankzij hen hebben we Jonno in stijl naar zijn laatste rustplaats kunnen brengen.” 

Volledig scherm
Vrienden van Jonno poseren bij de auto met daarin het lichaam van hun vriend. © Arian Nefs
Volledig scherm
Jonno was dol op zijn auto Rory. © Car Tuning Zeeland

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom