Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jeffrey van Agtmaal (rechts) bracht eind vorig jaar al een bezoek aan de boomgaard in Ossendrecht waar Louis Melsen het Zonnepark Brabantse Wal wil aanleggen. De gemeente Woensdrecht houdt dinsdag 26 februari een openbare thema-avond over zonneparken. © pix4profs/petervantrijen

Gemeente Woensdrecht polst meningen over zonneparkenbeleid

HOOGERHEIDE - Om te komen tot een goed zonneparkenbeleid legt de gemeente Woensdrecht haar oor te luister bij inwoners, ondernemers, natuur- en milieuclubs en de ZLTO. Dat gebeurt dinsdag 26 februari tijdens een openbare themabijeenkomst in het gemeentehuis te Hoogerheide.

Het Woensdrechtse college werd vorig jaar verrast door een initiatief van akkerbouwer Louis Melsen, die op een boomgaard bij de kruising Langeweg/Nieuweweg in Ossendrecht het Zonnepark Brabantse Wal wil aanleggen: 10 hectare vol zonnepanelen, goed om ruim 4000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. De aanlegkosten worden geschat op 8 à 9 miljoen euro, maar er zijn subsidiemogelijkheden, mits de ondernemer nog dit jaar start met het project.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom