Volledig scherm
Bert van Kesteren. Foto Peter Roek

Gemeente stimuleert doorstart veerdienst Steenbergen-Oude Tonge

STEENBERGEN - In de vernieuwde haven van Steenbergen mag het fietsveer eigenlijk niet ontbreken. Burgemeester en wethouders hopen dat het project Waterpoort en grote opknapbeurt van het havengebied tot nieuwe initiatieven op het water leiden.

"Of hernieuwde initiatieven", meldt wethouder Bert van Kesteren, die er veel aan gelegen is om het fietsveer tussen Steenbergen en Oude Tonge weer in ere te herstellen. "Daar was in het verleden een garantiesubsidie voor, die is er nog steeds. Helaas haakte het schipperspaar vorig jaar af en de veerboot Sunbear ligt nu te koop."

Als het aan het college zou liggen, koopt een nieuwe eigenaar de boot en gaat de veerdienst door. Fietsers en voetgangers konden vanaf 1998 iedere zomer met de Sunbear meevaren tussen Oude Tonge en Benedensas. Jaarlijks maakten daar zo'n 1.000 mensen gebruik. Het schipperspaar Voorthuyzen (beiden zeventigers) zette vorig jaar een punt achter de veerdienst. De Sunbear, in 1928 gebouwd voor het Duitse Waddengebied, ligt te koop. Mede voor de veerboot werd de vaargeul nabij het toekomstig aquaduct vorig jaar nog verbreed. Van Kesteren vindt de Steenbergse havenplannen prima aansluiten bij een doorstart. Collega Miriam Termeer gaat bij buurgemeente Tholen een balletje opgooien om het veer in de toekomst ook met het eiland in verbinding te stellen.

In het gemeentehuis worden woensdagavond vanaf 19.30 uur de verdere ontwikkeling van het nieuwe havengebied gepresenteerd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
  Geef uw mening

  Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

  Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.
 1. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”
 2. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
  video

  Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

  HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom