Volledig scherm
De windmolens die opgeschaald moeten worden. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Gemeente Steenbergen werkt aan nieuw plan voor Dinteloordse windmolens

DINTELOORD - De kans dat er in Dinteloord windmolens van 234 meter komen, wordt steeds kleiner. De provincie Noord-Brabant biedt de gemeente Steenbergen ruimte om een alternatief plan voor het windpark Karolinadijk uit te werken. 

De Steenbergse gemeenteraad besloot op de raadsvergadering van 15 maart het besluit over de windmolens uit te stellen. Het college maakte een week later bekend opnieuw rond te tafel te gaan zitten met de provincie en Innogy. Het ontbreken van politiek en maatschappelijk draagvlak voor het plan om de vier bestaande windmolens op te schalen was hiervoor de belangrijkste reden. De steun voor windmolens van 150 meter of lager lijkt wel voldoende. 

‘De kans bestaat dat er lagere windmolens komen’

De provincie geeft de gemeente nu ruimte om met een alternatief plan te komen. ,,Voor 1 juli moeten we met een goed alternatief plan komen, waar de gemeenteraad het ook mee eens is", zegt wethouder Wilma Baartmans. ,,Het nieuwe plan is nog steeds gebonden aan de Karolinadijk. Maar de mogelijkheid bestaat dat er dus lagere, maar wel meer, windmolens komen.” Als het plan er 1 juli niet ligt, grijpt de provincie in.  

Innogy zelf is nog steeds overtuigd van het voorstel zoals het er nu ligt. ,,Het plan voldoet aan de sociale randvoorwaarden en aan de omgevings- en de natuurvergunning", aldus woordvoerder Jorrit de Jong. ,,We staan wel open om te kijken naar andere alternatieven, daarvoor zijn we in gesprek met twee andere bedrijven. Wij hopen dat de gemeente ook snel meer duidelijkheid geeft.” 

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom