Volledig scherm
Dinteloord - 8-8-2019 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - De haven van Dinteloord, aan de rand van het centrum, gaat maandag op de schop. De buurt is echter niet blij dat de parkeervakken langs de Havenweg verdwijnen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Gemeente Steenbergen past haven aan, omwonenden nog niet tevreden

DINTELOORD - Een lagere muur, plantenbakken en paaltjes en vijf extra parkeerplaatsen. De gemeente Steenbergen het ontwerp van de Dinteloordse haven aangepast op vraag van de gemeenteraad en bewoners.

De gemeente heeft op vraag van de bewoners en de raad enkele aanpassingen gedaan. Zo is de kademuur aan de Havenweg verlaagd, er worden plantenbakken en paaltjes geplaatst zodat er niet geparkeerd kan worden op het voetpad en er worden vijf parkeerplaatsen toegevoegd: twee aan de Havenweg en drie aan de Molenweg.

‘Onveilige situatie en tekort aan parkeerplaatsen’

Omwonenden aan de Kade zijn niet tevreden met de inrichting van de haven. Zij zijn onder andere bang dat de nieuwe situatie onveilig wordt en dat er een tekort aan parkeerplaatsen ontstaat. Zij stapten zelfs naar de rechtbank in Breda om de werkzaamheden stil te leggen, maar dat mocht niet baten. De werkzaamheden zijn niet stilgelegd.

De gemeente heeft slechts ‘kleine aanpassingen’ gedaan nu, volgens bewoners van de Kade. ,,Het is jammer dat de gemeente niet naar onze bezwaren heeft geluisterd en wel naar de inwoners van de Havenweg. Wij hebben bijvoorbeeld de doorgang niet open kunnen houden. Bij de doorgang naar de parkeervakken komt bijvoorbeeld een muurtje te staan, waardoor het extra smal wordt.”

Quote

Het is jammer dat de gemeente niet naar onze bezwaren heeft geluisterd en wel naar de inwoners van de Havenweg

Inwoners Kade

‘Veel groen moeten inleveren’

,,We hebben heel veel groen moeten inleveren. De haven is straks hypermodern, maar past dat wel bij Dinteloord?”. Ondanks de extra parkeerplaatsen, stellen de buurtbewoners dat er nog steeds te weinig parkeerplekken zijn. ,,Onze bezwaren staan eigenlijk gewoon nog steeds.”

Quote

De haven is straks hypermo­dern, maar past dat wel bij Dinteloord?

Inwoners Kade

De werkzaamheden zijn momenteel nog bezig. De gemeente stelt dat er na de aanpassingen weer evenveel parkeerplaatsen zijn als voor de herinrichting van de haven. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom