Volledig scherm
De gemeente heeft de oorkondes uitgereikt. V.l.n.r. : wethouder Henk Kielman, Stefan van Bladel (TV de Meet), Peter van Loon (TV de Meet), Chris Hopmans (ondernemer), Evert Jansma (inwoner), Han Hopmans (ondernemer), burgemeester Steven Adriaansen & wethouder Jeffrey van Agtmaal. © Pix4Profs/Tonny Presser

Gemeente reikt Woensdrechtse Veer uit aan duurzame inwoners en ondernemers

HOOGERHEIDE - De eerste drie ‘Veren’ zijn tijdens een duurzaamheidsavond in het gemeentehuis in Hoogerheide uitgereikt. De ‘Woensdrechtse Veer’ is bedacht door de gemeente en is bedoeld om duurzaamheid bij de Woensdrechtse burgers te stimuleren. 

Er zijn veren uitgereikt in de categorieën particulier, bedrijf en vereniging. Huijbergenaar Evert Jansma heeft zijn eigen woning grondig verduurzaamd maar spoort ook anderen aan om hun woning te verduurzamen. Hij is vrijwillig energieambassadeur in de gemeente Woensdrecht en komt op verzoek bij de mensen thuis om ze tips te geven hoe ze hun woning energiezuinig kunnen maken. Voor de jury aanleiding om aan Jansma de Veer in de categorie particulier toe te kennen. 

Zonnepanelenpark

De Woensdrechtse Veer in de categorie bedrijven ging naar Chris Hopmans uit Woensdrecht. Toen het begrip duurzaamheid nog onbekend was, plaatste Hopmans al een windturbine op zijn erf en plaatse hij zonnepanelen op daken van zijn agrarisch bedrijf. “Hij is betrokken bij meerdere projecten zoals een groot zonnepanelenpark in Rilland”, vertelde burgemeester Steven Adriaansen die de prijzen uitreikte. 

Tennisvereniging de Meet uit Ossendrecht is al jaren in de weer om hun sportpark te verduurzamen met het aanbrengen van zonnepanelen en energiezuinige lichtinstallaties. “Een voorbeeld voor andere verenigingen”, vertelde Adriaansen. “Zeer terecht dat De Meet de prijs krijgt voor de meest duurzame vereniging”. 

Jaarlijkse prijs

Wethouder Jeffrey van Agtmaal is de initiatiefnemer voor de jaarlijkse prijs. “Op deze manier belonen we onze inwoners voor hun duurzaamheid”, zegt Van Agtmaal. Hij vormde samen met burgemeester Adriaansen, wethouder Henk Kielman en de ambtenaren Jan Traats en Thijs Krullaards de jury voor de toekenningen van de Woensdrechtse Veer. Bedoeling is dat De Veer elk jaar wordt uitgereikt tijden de duurzaamheidsavond. Donderdagavond konden de bezoekers aan de duurzaamheidsavond advies inwinnen over zonnepanelen, laadpalen warmtepompen en isolatiematerialen en hoe verduurzaming gefinancierd kan worden.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom