Volledig scherm
© PZC

Geld terugvragen parkeervergunningen niet meer mogelijk in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Wie zijn parkeervergunning niet voor de maximale periode benut, kan vanaf volgend jaar niet langer geld terugvragen.

Parkeerbeheer stopt daarmee, omdat de arbeidskosten voor de restitutieregeling niet in verhouding staan tot de bedragen die terugbetaald worden. Parkeerbeheer keert nu nog jaarlijks voor ongeveer 25.000 euro aan restitutie uit. Dat is handwerk, maar in meer dan helft van de gevallen gaat het om bedragen van minder dan tien euro. Dat staat niet in verhouding met de arbeidskosten die hier per aanvraag mee gemoeid zijn.

Die keuze deed politieke partijen GBWP, BSD, VVD, CDA en Lijst Linssen fronsen. Die vinden dat abonnementhouders moeten betalen voor wat ze gebruiken. ,,Als ik van mijn parkeerabonnement van een half jaar maar vijf maanden nodig heb omdat ik daarna verhuis, dan moet ik die ene ongebruikte maand toch gewoon terugbetaald krijgen?", vindt GBWP-voorman Evert Weys.

De gemeente Bergen op Zoom ziet dat anders. Die ziet een abonnement als een contract waarmee voor een bepaalde periode het recht wordt verleend om ergens te parkeren. Betalen voor wat je gebruikt kent de stad al in de vorm van betaald parkeren, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Daarnaast benadrukt ze dat inwoners ook zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van het juiste abonnement voor de juiste periode.

GBWP overweegt actie hiertegen te ondernemen. Het college waarschuwt alvast dat als de raad besluit de restitutieregeling toch te behouden, bepaalde bezuinigingsdoelstellingen niet gehaald zullen worden.

De gemeenteraad praat woensdagavond nog over de plannen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom