Geen vuurwerkvrijde zones in Woensdrecht

WOENSDRECHT - De Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen ziet niets in vuurwerkvrije zones in zijn gemeente. "Dit lost de overlast niet op", vindt hij. Veel gemeentes kiezen op oudejaarsdag voor vuurwerkvrije zones maar in de gemeente Woensdrecht zal dit voorlopig niet gebeuren. 

"Overlast van vuurwerk ondervinden de inwoners van onze gemeente in de dagen voorafgaande aan de jaarwisseling. En ook het afsteken van illegaal vuurwerk los je hiermee niet op". De gemeente Woensdrecht had de laatste jaren nauwelijks vuurwerkschade en dat wil Adriaansen graag zou houden. "We gaan preventief te werk door het inzetten van extra boa's vanaf donderdag 29 december". Het is ook in de gemeente Woensdrecht een bekend gegeven dat in de aanloop naar de viering van de jaarwisseling (illegaal) vuurwerk buiten de toegestane periode wordt afgestoken. "Dit geeft onnodige overlast. 

wDe politie zal extra alert zijn op overtredingen met vuurwerk Daarnaast zetten we preventief Boa's in die zullen controleren op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk". De Boa's staan in direct contact met de politie. Bij vermoedens en meldingen van overlast en vandalisme zal de BOA of de politie direct optreden. De BOA¿s hebben een speciale bevoegdheid gekregen om een HALT verwijzing uit te schrijven. Adriaansen roept ook de Woensdrechtse burgers op om alert te zijn. "Wanneer inwoners overlast ondervinden kunnen ze dit melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Met de vermelding van de kern en straat waar sprake is van overlast en mogelijk een signalement van de overtreders".

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom