Voorlopige sfeerimpressie Sint Catharinaplein met pandsgewijze indeling zoals rond 1850 inclusief de doorgang 'Catharinahof' (in het wit) naar het binnenterrein op de plek waar toen de oude Nonnenpoort zat. Drie panden naar rechts de ingang naar de parkeergarage met circa 130 plaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopige sfeerimpressie Sint Catharinaplein met pandsgewijze indeling zoals rond 1850 inclusief de doorgang 'Catharinahof' (in het wit) naar het binnenterrein op de plek waar toen de oude Nonnenpoort zat. Drie panden naar rechts de ingang naar de parkeergarage met circa 130 plaatsen. © Architectenbureau Inbo Amsterdam / tanteLouise

Geen koopappartementen meer bij Ketrientje, wel 260 zorgwoningen

BERGEN OP ZOOM - Zelf gaan wonen op de plek van 't Ketrientje? Dat zit er niet meer in. Op de locatie van het Sint Catharina-complex moeten ruim 260 zorgappartementen komen. Zorginstelling tanteLouise ziet af van een mix met koop. De nieuwbouw wordt lager en compacter, maar gaat nog altijd uit van sloop van de huidige bebouwing. Tot onvrede van de Stichting Behoud Ketrientje, die een alternatief lanceert.

  1. Bergenaren krijgen alsnog een lintje: ‘Dit is toch wel heel persoonlijk, een goed alternatief’

    Bergenaren krijgen alsnog een lintje: ‘Dit is toch wel heel persoon­lijk, een goed alterna­tief’

    BERGEN OP ZOOM - Ruim twee maanden later kregen dertien Bergenaren vrijdag alsnog een koninklijk lintje. Niet opgespeld vanwege de anderhalvemeterregel, maar in een etui met daarin de medaille in de Orde van Oranje-Nassau. En zo verhuisde de traditionele lintjesregen vanwege de coronacrisis dit jaar naar het oude stadhuis. ,,Dit is toch wel heel persoonlijk, een goed alternatief”, aldus decorandus Peet Bakx (63).

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom