Toegangspoortjes.
Volledig scherm
Toegangspoortjes. © FMAX

Geen grap: ‘Er moet een treinstation komen in de gemeente Woensdrecht’

WOENSDRECHT - De raad dacht dat het een grap was, maar AKT-fractieleider Ludo Bolders meent het echt. ,,In de gemeente Woensdrecht moet er een treinstation komen", riep hij vorige week tijdens de Woensdrechtse gemeenteraadsvergadering.

Quote

Straks werken 5000 mensen bij Fokker en de Vliegbasis Woensd­recht: dan is een station geen overbodige luxe

Ludo Bolders

Bolders vertelde dat de gemeente Woensdrecht aan langetermijndenken moet gaan doen. ,,Over een aantal jaar werken er bij Fokker en de Vliegbasis Woensdrecht misschien wel 5000 mensen en dan is een station geen overbodige luxe.”

Hij denkt dat met de komst van een station in Hoogerheide in de buurt van de vliegbasis en Fokker een aantal problemen opgelost kan worden, zoals het toenemende sluipverkeer en hij benadrukte dat de trein een milieuvriendelijk vervoermiddel is.

Quote

Wilt u ook de paarden­tram terughalen?

Robert Jan Willeboordse, VVD-raadslid

VVD-raadslid Robert Jan Willeboordse memoreerde dat in 1933 het treinstation, in de buurt van het dorp Woensdrecht, is verdwenen omdat het niet rendabel was. ,,Wilt u ook de paardentram terughalen?", vroeg hij.

Hoogdravend idee

Quote

Treinstati­on moet gebouwd en bekostigd worden door Prorail

Ludo Bolders

CDA-raadslid Eddy van Wezel vond een treinstation een veel te hoogdravend idee. Een andere vraag die opborrelde, was wie de bouw van het station moet gaan betalen. ,,Dat moet gebouwd en bekostigd worden door Prorail", meldde AKT-fractieleider Ludo Bolders. ,,Ga in overleg met Prorail", riep hij wethouder Jeffrey van Agtmaal op.Jan Prop, voorzitter van de stichting GP Adri van der Poel, ziet een station wel zitten.

Gemeenteraadslid Bolders wist nog te melden dat in heel veel kleine dorpen de laatste jaren door Prorail treinstations zijn geopend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom