Volledig scherm
Frans van der Kleijn

Geen geld voor uitvaart: Lia Smit begint actie voor zieke broer

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - Haar broer en zijn gezin moeten zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen, nu het nog kan. Zonder zorgen. En dus heeft Lia Smit een actie opgezet om de uitvaart van haar broer, de 44-jarige Frans van der Kleijn, te kunnen bekostigen.

Van der Kleijn, opgegroeid in Steenbergen, heeft kanker en afgelopen week te horen gekregen dat artsen niks meer voor hem kunnen doen. Hij heeft nog 'weken'. En die tijd moet hij met zijn partner en dochter van zeven jaar kunnen doorbrengen, zonder dat ze zich ergens druk om maken, vindt Smit.

Eenvoudige crematie
En dus heeft ze een crowdfundingsactie opgezet. Ze wil ongeveer 6.000 euro ophalen. "Daarmee kun je een eenvoudige crematie bekostigen. De actie is het idee van een vriend van mijn man. Ik wilde er eerst niet aan, maar anders moeten we straks bij iedereen langs om geld te vragen. Niet geschoten is altijd mis."

Momenteel staat de teller op meer dan 2.500 euro aan donaties. "Ik krijg steeds mailtjes dat er weer is gedoneerd. Veel mensen die ik ken. Ook veel maten van mijn broer uit Steenbergen, die hem nog van vroeger kennen."

Heel lief
Het voelt heel warm, zegt Smit. Haar broer ligt nu in het ziekenhuis in Eindhoven, maar weet van de actie. "Hij is er zelf niet zo mee bezig, maar vindt het wel heel lief."

Volledig scherm
Lia Smit en haar broer Frans
  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom