Volledig scherm
PREMIUM
Terras van de onlangs geopende vestiging van La Place op het St. Josephplein in Bergen op Zoom. In de afgelopen jaren hebben verschillende winkels een nieuwe bestemming als horeca gekregen. © Pix4profs/Iman Fase

Funshoppers zoeken het in grote stad. Bergen op Zoom en Roosendaal hebben het nakijken

LongreadBERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Het is geen leuke boodschap, maar wel een feit: funshoppers uit West-Brabant zoeken hun vertier in Breda, Rotterdam, Antwerpen en Den Bosch en laten middelgrote steden zoals Roosendaal en Bergen op Zoom in toenemende mate links liggen.

Bij Locatus, bureau dat alle ontwikkelingen in winkelland onderzoekt, zien ze het gebeuren. ,,Over tien jaar zijn er nog slechts 30 tot 40 steden die aantrekkelijk zijn voor recreatief winkelen”, aldus Gertjan Slob van Locatus dat West-Brabantse gemeenten voorziet van cijfers Die 30 tot 40 zijn veelal de grootste gemeenten.

  1. West-Brabantse schoolbesturen luiden noodklok over tekort leerkrachten: ‘Nooit eerder zo hectisch’
    PREMIUM
    VIDEO

    West-Brabantse schoolbe­stu­ren luiden noodklok over tekort leerkrach­ten: ‘Nooit eerder zo hectisch’

    ROOSENDAAL/BREDA - Overal hetzelfde geluid. Vraag bestuurders in het West-Brabantse basisonderwijs of het personeelsplaatje voor het nieuwe schooljaar rond is en het zuchten begint. ,,Uiteindelijk is het gelukt, ja. Maar het wordt ieder jaar lastiger. Bijna niet meer om te doen”, valt Kees Mens van katholieke scholenkoepel KPO in Roosendaal met de deur in huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom