Volledig scherm
Fujifilm Steenbergen kiest voor een arbeidsvoorwaardenregeling in plaats van een nieuwe cao. De ondernemingsraad is akkoord, vakbond FNV niet. © REUTERS

Fujifilm Steenbergen en FNV in strijd over cao

STEENBERGEN - Fujifilm in Steenbergen sluit geen nieuwe cao af met de vakbonden, maar treft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling (avr) met de 130 vaste werknemers. De ondernemingsraad (OR) is akkoord, het personeel onderling verdeeld.

Het is een ontwikkeling die bij meer bedrijven speelt. Zoals bij supermarktketen Jumbo. Steeds minder werknemers zijn lid van een vakbond. ,,Bij Fujifilm is dat nog geen 10 procent", zegt directeur Toon Nuiten. Reden om in Steenbergen over te gaan op een arbeidsvoorwaardenregeling (avr). 

Quote

Bij Fujifilm Steenber­gen is nog geen 10 procent van het personeel lid van een vakbond

Toon Nuiten, directeur Fujifilm

De ondernemingsraad heeft daar onlangs mee ingestemd. Volgens Nuiten heerst op de werkvloer weinig weerstand tegen de invoering van zo'n avr. Toch klinken er vanuit het bedrijf wisselende geluiden.

Dat de cao-onderhandeling met het FNV zijn stukgelopen komt volgens Nuiten omdat de vakbond niet goed op de hoogte is van de specifieke sector waarin het bedrijf actief is. Ook stelt hij dat er onder de bestuurders van de bond te veel wisselingen zijn geweest. 

Representatief

Bestuurder Nevin Demirtas van FNV Media & Cultuur bestrijdt dat. ,,Het aantal vakbondsleden binnen Fujifilm is wel degelijk representatief", zegt ze. ,,Anders doen wij niet zoveel moeite voor behoud van deze cao." 

Volgens Demirtas zou het personeel bang zijn om de avr niet te ondertekenen. Toch is dat wat het FNV medewerkers adviseert. Demirtas gaat binnenkort bij de vakbondsleden van Fujifilm langs om de gevolgen van de avr uit te leggen. Een overleg dat gepland stond in de kantine van het bedrijf is door Nuiten geweigerd, zegt Demirtas. 

Personeelskosten

Over waarom Fujifilm van de cao af wil, heeft de vakbondsbestuurster wel een idee. ,,Meestal betekent het niet veel goeds. Ook hier. De belangrijkste reden in onze ogen is het besparen op personeelskosten en zonder inmenging van de vakbond zelf kunnen bepalen wat er met de arbeidsvoorwaarden gebeurt."

Als een werkgever stopt met de cao en met de ondernemingsraad een avr afspreekt, betekent dat niet automatisch dat die voor alle werknemers gaat gelden, stelt Demirtas. ,,Vakbondsleden blijven hun cao-recht behouden tot het moment dat ze vrijwillig hun handtekening plaatsen onder een avr."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom