Volledig scherm
De Fransne hadden een groot bedrag aan cash geld bij zich. © Politie Bergen op Zoom

Frans duo voor witwassen opgepakt in Hoogerheide: duizenden euro's aan cash gevonden

HOOGERHEIDE - Op de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide zijn woensdagochtend twee Fransen in de kraag gegrepen. De twintigers zitten vast op verdenking van witwassen. 

De politie kreeg in de ochtend een melding binnen van een bezorgde weggebruiker, die een auto met een Frans kenteken op onveilige wijze over rijksweg A4 zag scheuren. Daar anticipeerde de politie op, waarna ze de auto om 10.15 uur op de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide aantroffen. In de auto overheerste een henneplucht, waarop de agenten de auto doorzochten.

Al snel kwam de aap uit de mouw: in een verborgen ruimte lagen duizenden euro's aan contanten. Een politiewoordvoerder wil niet zeggen hoe hoog het aangetroffen geldbedrag bedraagt. De Fransen, een 24-jarige man uit Asnières-sur-Seine en een 22-jarige man uit Cormeilles, zijn op verdenking vervolgens overgebracht naar een politiecellencomplex.

Een woordvoerder laat weten dat ze woensdag worden gehoord. Als de buitenlanders hun verklaring af hebben gegeven, neemt de officier van justitie de zaak over. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom