Volledig scherm
PREMIUM
Fort Henricus heeft een flinke opknapbeurt gehad. De houten kijktoren is nieuw en biedt uitzicht over de Graaf Hendrikpolder. © Pix4Profs/Leo Adriaansen

Fort Henricus weer net als vroeger

STEENBERGEN - Fort Henricus in Steenbergen nadert voltooiing. Alleen de grasmat wil door de droogte niet aanslaan. Met als gevolg dat nog onduidelijk is wanneer het fort open gaat voor het publiek.

Twee jaar geleden is gestart met de renovatie van Fort Henricus, net buiten Steenbergen. Het Rijksmonument is in die periode voor 1,3 miljoen euro hersteld. Wie een kaart uit de zeventiende eeuw over het fort legt, ziet dat het er precies hetzelfde uitziet, zegt fortbeheerder René Wink van Natuurmonumenten.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom