Volledig scherm
PREMIUM
Fort Henricus heeft een flinke opknapbeurt gehad. De houten kijktoren is nieuw en biedt uitzicht over de Graaf Hendrikpolder. © Pix4Profs/Leo Adriaansen

Fort Henricus weer net als vroeger

STEENBERGEN - Fort Henricus in Steenbergen nadert voltooiing. Alleen de grasmat wil door de droogte niet aanslaan. Met als gevolg dat nog onduidelijk is wanneer het fort open gaat voor het publiek.

Twee jaar geleden is gestart met de renovatie van Fort Henricus, net buiten Steenbergen. Het Rijksmonument is in die periode voor 1,3 miljoen euro hersteld. Wie een kaart uit de zeventiende eeuw over het fort legt, ziet dat het er precies hetzelfde uitziet, zegt fortbeheerder René Wink van Natuurmonumenten.

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen
    PREMIUM

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen

    BERGEN OP ZOOM - Hoe het is om het Adriano Huis te wonen? ,,Leuk”, zegt Christina direct. Ze woont al sinds de opening, 8 april, in haar nieuwe appartement en dat bevalt haar prima. Een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze geeft trots een kleine rondleiding. Sinds kort mag ze zelfs op haar eigen kamer koken, maar dat heeft ze nog niet gedaan. In de woonkamer staat een houten tafeltje: ,,Die heb ik zelf gemaakt!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom