Volledig scherm
PREMIUM
Fokker Elmo in Hoogerheide is specialist in vliegtuigbekabeling. Maandag tekende moederbedrijf GKN Aerospace een nieuw contract met de Amerikaanse motorenfabrikant Pratt & Whitney. Dat garandeert omzet en werkgelegenheid voor vele jaren. © archieffoto Robert van den Berge

Fokker Elmo blij met forse order vliegtuigmotorenfabrikant Pratt & Whitney

HOOGERHEIDE/PARIJS - GKN Fokker Elmo, de specialist in vliegtuigbekabeling met vestigingen in Hoogerheide en China, heeft maandag een forse order gekregen van de Amerikaanse motorenfabrikant Pratt & Whitney. Dat levert voor vele jaren een aanzienlijke bijdrage aan zowel omzet als werkgelegenheid, al mijdt het bedrijf concrete cijfers.

Topman John Pritchard van GKN Aerospace ASEA, het moederbedrijf van Fokker Elmo, tekende het contract maandag op de eerste dag van de 53e Paris Air Show, de beroemde vliegtuigbeurs op luchthaven Le Bourget, ten noordoosten van Parijs. ,,We werken al sinds 1998 succesvol samen met Pratt & Whitney. Met dit langetermijncontract breiden we dit uit naar de komende dertig jaar", aldus een trotse Pritchard.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom