Volledig scherm

'Flexibel omgaan met invulling panden V&D Bergen op Zoom en Roosendaal' (fotoalbum)

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Verandert de voormalige V&D in Bergen op Zoom in een school of lopen er straks hotelgasten in en uit? Als het aan de Bergse binnenstadwethouder Patrick van der Velden (GBWP) ligt, zou het zomaar kunnen. „We willen als gemeente flexibel omgaan met het bestemmingsplan. Daar bedoel ik mee dat we niet per se vasthouden aan de bestemming detailhandel. Als de verhuurder -ASR- een contract wil sluiten met een nieuwe huurder die andere plannen heeft dan het vestigen van een winkel, dan staan we daar zeker niet negatief tegenover. Het gaat er ons om dat het pand een goede nieuwe invulling krijgt."

Woningbouw op deze centrale locatie in de stad is voor Van der Velden vooralsnog geen optie. „We hebben voldoende andere locaties in de gemeente waar we huizen bouwen.” Hij zit binnenkort weer met een vertegenwoordiging van pandeigenaar ASR aan tafel om over de ontstane situatie te praten. ASR-woordvoerder Anita Wassink wil weinig kwijt over mogelijke nieuwe huurders voor het gebouw dat ruim zestig jaar oud is. „Pas als er handtekeningen zijn gezet, komen we met informatie naar buiten. Maar we zitten bepaald niet stil.”

'We noemen nog geen namen'
​In Roosendaal vindt vrijdagmiddag een binnenstadoverleg plaats waarbij de toekomst van het V&D-pand ook op de agenda staat. Binnenstaddirecteur Rob de Jong laat weten dat de gemeente vooral op facilitair vlak kan helpen. „Als de nieuwe huurder het gebouw bouwtechnisch wil aanpassen, kunnen we snel schakelen. Maar het vínden van zo’n nieuwe huurder is vooral de taak van de verhuurder, die hebben de beste contacten.” Die eigenaar, Syntrus Achmea, laat via woordvoerder Erik van der Struijs weten ‘dat alle opties worden bekeken’. „We zijn actief, maar noemen nog geen namen van bedrijven die interesse in ons Roosendaalse pand hebben.”

Jarenlang domineerden de V&D’s de winkelcentra van Bergen op Zoom en Roosendaal. Als je ging winkelen, sloeg je het warenhuis bijna nooit over. De redactie van BN DeStem is op zoek naar uw herinneringen aan de V&D. Ging u er altijd schoolspullen kopen of een kopje koffie drinken? Wat was uw favoriete afdeling? Laat het ons weten via s.schelfaut@bndestem.nl

Bekijk het fotoalbum met historische beelden van de V&D's.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom