Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie

Financiële stresstest gemeenten: Bergen op Zoom en Breda bungelen onderaan

Bergen op Zoom doet het financieel beroerd, Breda matig, en Roosendaal en Oosterhout juist heel goed. Dat blijkt uit een financiële­­ stresstest van BDO Accountants en Adviseurs.

BDO heeft Nederlandse gemeenten opgedeeld in categorieën gebaseerd op inwonersaantal, en een cijfer gegeven. Een 10 is uitstekend, vanaf 6 is de situatie zorgelijk. 31 gemeenten hebben meer dan 100.000 inwoners. In West-Brabant zit Breda als enige in dat rijtje. Deze stad strandt op plek 24 en haalt een zesje. Breda heeft veel grote kostbare projecten lopen en loopt daarmee veel risico.

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom