Wout Romijnders van Brabants Landschap gebruikt een vuurboog bij het maken van een vuurtje. De kinderen kijken aandachtig toe.
Volledig scherm
Wout Romijnders van Brabants Landschap gebruikt een vuurboog bij het maken van een vuurtje. De kinderen kijken aandachtig toe. © peter van trijen/pix4profs

Fikkie stoken in Bergen op Zoom zoals ze veertigduizend jaar geleden deden

BERGEN OP ZOOM - Zo’n twintig kinderen tussen 7 en 12 jaar en ouders kwamen woensdag naar Bezoekerscentrum De Kraaijenberg aan de Fianestraat in Bergen op Zoom voor de kindermiddag ‘Fikkie stoken’.

  1. Zo'n 240 medewerkers Bravis zitten thuis: zorg fors afgeschaald

    Zo'n 240 medewer­kers Bravis zitten thuis: zorg fors afge­schaald

    ROOSENDAAL/BREDA - De stijging van het aantal coronapatiënten in combinatie met een aanzienlijke uitval van medewerkers leidt ertoe dat het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom fors ingrijpt in de reguliere zorg. Alleen acute ingrepen en oncologische operaties worden komende week gedaan. Alle andere operatieve zorg is uitgesteld. Het ziekenhuis benadrukt dat poliklinische zorg en verloskunde wel doorgaan.
  2. Grote onrust onder ambtenaren over bezuinigingen, ondernemingsraad luidt noodklok: 'Dit kan zo niet langer’

    Grote onrust onder ambtenaren over bezuinigin­gen, onderne­mings­raad luidt noodklok: 'Dit kan zo niet langer’

    BERGEN OP ZOOM - De ondernemingsraad van de gemeente Bergen op Zoom luidt de noodklok. De onrust onder ambtenaren is groot vanwege de enorme bezuinigingsoperatie. Medewerkers vrezen hun baan te verliezen, terwijl de werkdruk enorm is toegenomen, mede door het coronavirus. ,,Het kan zo niet langer”, stelt de ondernemingsraad in een brief die in handen is van deze krant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom