Volledig scherm
Lichtstoet 2018 Huijbergen. © Marjo Peppelaar

Feeërieke stoet met duizenden lichtjes in Huijbergen

HUIJBERGEN - Het hele weekend is het stralend weer, maar net als de lichtstoet aan zijn feeërieke tocht door Huijbergen begint, gaat het regenen. Dat is jammer, voor de vele uren werk die in de kleurig verlichte carnavalswagens zijn gestoken. 

En voor de vele mensen die langs de donkere route onder paraplus desondanks van het spektakel genieten. Want nat of niet, het blijft een bijzonder gezicht om de kleurrijke stoet door Huijbergen te zien trekken. 'Met regen, maar niet verregend', schrijft de Stichting Lichtstoet Woensdrecht dan ook na afloop op haar Facebookpagina.

Om zoveel mogelijk effect te sorteren, zijn langs de route alle lantaarnpalen uit. Je ziet alleen maar lichtjes, in alle kleuren van de regenboog. De wagens zijn behangen met honderden meters lichtslangen in alle kleuren van de regenboog, stroboscopen en rookkanonnen zorgen voor bijzondere effecten. Zelfs de batons van de majorettes, die er in de regen monter bij marcheren, zijn verlicht. Alle monden vallen open als de prachtige wagen Het Vlinderparadijs, vol lichtgevende vlinders die wel van email gemaakt lijken te zijn, voorbijkomt van Het Landelijke Gilde uit Wuustwezel. 

Bouwclubs uit Woensdrecht, maar ook uit bijvoorbeeld Roosendaal, Bergen op Zoom en Antwerpen reden mee in deze negentiende editie van de jaarlijkse optocht. Maar geen eerste prijs voor de vlinders, want de prijzen zijn voorbehouden voor de wagens uit de gemeente Woensdrecht. De lichtstoet rijdt jaarlijks door een andere kern. Volgend jaar, bij de twintigste editie, is Putte aan de beurt.

Uitslag
1. BC Is Da Wa (Putte)
2. BC Boys zonder naam (Hoogerheide)
3. BC De Papegaai (Hoogerheide)
4. BC de Ko'Kus (Ossendrecht)
5. 5. BC Leve de Lol (Putte)

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom