Volledig scherm
PREMIUM
Familie Fontijn in hun huis in Hoogerheide. Zij hebben meegedaan aan de documentaire ‘Als ik dit vooraf had geweten'. © Pix4Profs/Tonny Presser

Familie Fontijn uit Hoogerheide doet mee in documentaire over Down

HOOGERHEIDE - Als Johan en Esther Fontijn uit Hoogerheide vooraf hadden geweten hoe het leven met een kind met het Downsyndroom zou zijn, hadden zij zich niet zoveel zorgen gemaakt. ,,Wij zien het Downsyndroom niet als een beperking, eerder als verrijking”, vertellen zij. Dat is de belangrijkste boodschap van de documentaire ‘Als ik dit vooraf had geweten’. Deze is gemaakt voor jonge ouders of ouders in wording van een kind met het Downsyndroom.

De dochter van Johan en Esther Fontijn, Lorelei, is vier jaar oud en gaat naar OBS De Dobbelsteen in Hoogerheide. ,,Sinds vorig jaar augustus gaat Lorelei naar de gewone school”, vertelt Esther. ,,Zij is begonnen met de ochtenden, maar gaat nu ook alle middagen. Op school krijgt zij extra individuele begeleiding.” ,,Wij hebben de school gevraagd ze haar zoveel mogelijk te behandelen als ieder ander kind”, vult Johan aan. ,,Ze past heel goed in de groep en doet volop mee. De kinderen vinden het niet erg dat ze anders is.”

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom