Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Facebook ontploft na bericht mogelijke vrijlating Julien C: ‘Onbegrijpelijk. De dader lacht zijn broek van zijn kont’

HOOGERHEIDE - Julien C., de moordenaar van de achtjarige Jesse Dingemans uit Hoogerheide, mag mogelijk deze zomer de tbs-kliniek uit. Dat werd donderdag bekendgemaakt en levert op sociale media nogal wat reacties op. 

Tonny Schuurbiers reageert: ,,Afschuwelijk. Moeten er nog meer slachtoffers vallen? En wordt er niet gedacht aan die arme ouders van Jesse?" Willeke Frijters: ,,Onbegrijpelijk... We zijn hier in Nederland helemaal knettergek geworden.”

Jolanda van Veen wenst, net als veel andere reageerders, de familie van Jesse Dingemans veel sterke toe. Anne-Marie Schalk- de Bruyn zegt: ,,Sterkte voor de ouders! Zal een bittere pil zijn.”

Quote

Hoe kun je dit tegenover de ouders en grootou­ders toch blijven verantwoor­den?

Saskia Gijzer, Reageert op Facebook

Saskia Gijzen: ,,Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, vreselijk! Denken dat je kind veilig op school zit en dan door zo’n gek vermoord worden...” Coot Soetje: ,,Hoe kun je dit tegenover de ouders en grootouders toch blijven verantwoorden? Ik begrijp het niet. (...) Hup, de dader loopt dadelijk héérlijk rond. Nabestaanden hebben levenslang en de dader lacht zijn broek van zijn kont.”

Quote

Zo iemand kan gewoon echt niet meer de maatschap­pij in

Diana Scheepers, Reageert op Facebook

Corne Beekers citeert: ,,‘Hij heeft verder antisociale en narcistische trekken, is agressief...’ En zo iemand is geschikt om terug te keren in de maatschappij?” Ook Ingrid Louisa kan niet begrijpen dat hij vrijkomt terwijl er nog agressieproblemen zijn. Esther Franzen vindt dat deze man niet vrij mag komen. ,,Vasthouden. Hij moet niet meer vrijkomen en zeker niet zonder begeleiding met verlof.”

Anne Faber

Het doet veel mensen denken aan de recente moorden op Anne Faber en Julie van Espen. Zo reageert Diana Scheepers: ,,Zo iemand kan gewoon echt niet meer de maatschappij in! Kijk maar naar Anne en Julie onlangs. Moet er dan weer een slachtoffer vallen?” En Bert van Veldhoven zegt: ,,Er moet zeker eerst weer wat gebeuren zoals met Anne Faber voor ze hem weer opsluiten. Schandalig!”

Melvin Noordijk nuanceert het wat: ,,Iedereen verdient een tweede kans.”

Rechtbanktekening van Julien C. uit 2007.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Julien C. uit 2007. © ANP

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom