Volledig scherm
Affiche van de tentoonstelling 'Het Wrak der Sotheydt'. © Kunstcollectief SynapsZ

Expositie rond ludieke 'berging' van 'Het Wrak der Sotheydt' in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het belooft een spektakel te worden, kondigt voorzitter Jan Slokkers van Kunstcollectief SynapsZ aan. Onder de titel 'Het Wrak der Sotheydt' vindt morgenmiddag (zondag) in de expositieruimte aan Blokstallen 3 de ludieke 'berging' plaats van het Bergse narrenschip Carrus Navalus.

De expositie die om 15.11 uur wordt geopend met een dans van Creative Art WorX, biedt een overzicht van zogenaamde archeologische vondsten en scheepsresten van het narrenschip dat volgens Slokkers bij een springvloed in 1588 gezonken is in de slikken tussen Reymerswael en Bergen op Zoom. ,,Het wordt een bijzondere bergingsoperatie. Het schip kraakt in zijn voegen'', lacht Slokkers.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 18 februari en is doordeweeks open van 10.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 14.00 tot 17.00 uur. Tussendoor, op zondag 4 februari, is in dezelfde ruimte een kunstveiling gepland van vastenavendobjecten die gemaakt zijn door twintig Bergse kunstenaars en bouwclubs. De opbrengst daarvan is bestemd voor het woonproject WiBoZ voor jongvolwassenen met een beperking. Dat project wordt gerealiseerd in de wijk Scheldevesting. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom